Polityka Prywatności

Informacje ogólne

  1. Operatorem serwisu hyperOne.pl jest Warsaw Data Center sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, przy ul. Boduena 4, 00-011 Warszawa, NIP 1181682037, która jest Administratorem danych osobowych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych.
  2. Polityka prywatności przedstawia zasady informujące użytkowników serwisu hyperOne.pl o aspektach pozyskiwania, przetwarzania i zabezpieczania danych osobowych w ramach serwisu.
  3. Podstawą prawną Polityki Prywatności jest Ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych.

Dane osobowe

  1. Dane osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażonej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
  2. Brak zgody na przetwarzanie danych osobowych może uniemożliwić świadczenie usług.
  3. hyperOne.pl realizuje funkcje pozyskiwania informacji:
    1. poprzez dobrowolnie wprowadzone informacje
    2. poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookies
    3. poprzez gromadzenie logów serwera
  4. Dane osobowe przetwarzane są w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji świadczonych usług, kontaktu z Użytkownikiem, a w przypadku wyrażenia zgody na otrzymywanie informacji marketingowych - w celu przesyłania informacji handlowych.
  5. hyperOne.pl zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych stosując odpowiednie środki techniczne i organizacyjne mające na celu zapobieżenie bezprawnemu przetwarzaniu, przypadkowej utracie lub zniszczeniu, w tym w szczególności połączenia szyfrujące.
  6. hyperOne.pl dokłada szczególnej staranności, by dane osobowe były pozyskane tylko dla określonych celów i przetwarzane zgodnie z tymi celami, bezpiecznie przechowywane i udostępniane jedynie zgodnie z przepisami prawa.
  7. Użytkownik serwisu ma możliwość wglądu do swoich danych osobowych, ich poprawienia, aktualizacji, uzupełnienia oraz możliwość żądania ich usunięcia i zakazu przetwarzania.

hyperOne.pl korzysta z plików cookies.

hyperOne.pl wykorzystuje dwa rodzaje cookies

  1. tymczasowe - pozostające na urządzeniu Użytkownika do końca sesji,
  2. stałe - pozostające na urządzeniu Użytkownika na czas określony w parametrach plików cookies, lub do momentu ich ręcznego usunięcia przez Użytkownika.

Pliki cookies wykorzystywane są w celach:

  • zapewnienia bezpieczeństwa i funkcjonalności serwisu
  • konfiguracji serwisu
  • utrzymania sesji użytkownika
Czy uważasz ten artykuł za przydatny?TakNie